Support
Documentatie

Integreren van de agenda in uw website

Zodra u tevreden bent met de instellingen en het uiterlijk van uw agenda en u het heeft getest om er voor te zorgen dat het proces voor de gebruiker verloopt zoals u dit in gedachten had, bent u er klaar voor om het aan de buitenwereld te presenteren.

Er zijn meerdere manieren om mensen naar uw agenda te verwijzen:

  1. Zet een link of een knop naar uw SuperSaaS agenda op uw eigen site
  2. Zet een agenda “widget” op uw site waarmee afspraken gemaakt kunnen worden terwijl ze op uw site blijven
  3. Zet een venster op uw site met daarin de SuperSaaS agenda uw site

De eerste optie, om een link of een knop op uw website te plaatsen, is de eenvoudigste en meest gebruikte optie. De tweede optie zorgt voor een betere visuele integratie en gebruikers hebben het idee dat ze op uw site blijven. Ze kunnen op die manier alleen een afspraak maken, niet hun bestaande afspraak wijzigen. Via het venster wordt wel de volledige app geplaatst in een iframe, maar omdat sommige moderne browsers cookies blokkeren bij die manier van integratie is de gebruikerservaring niet altijd optimaal.

Los van uw eigen website (als u die heeft), kunt u de link naar de agenda natuurlijk ook in een e-mail toevoegen, via uw Facebook of Twitter delen of zelfs via gedrukte flyers en brochures verspreiden.

Instructies over het toevoegen van uw agenda aan een Facebookpagina, vindt u onder Integreer een SuperSaaS agenda in uw Facebookpagina. Om de link op drukwerk weer te geven kunt een QR-code gebruiken. Dat is een klein plaatje wat met de camera van een telefoon gescand kan worden, waardoor de agenda opent zonder de link in te hoeven tikken.

Naast deze basis-integratie-opties, zijn er verschillende andere opties beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld parameters toevoegen aan de link naar uw agenda, waarmee u bezoekers naar een bepaalde datum of een specifiek overzicht kunt sturen. Als u gebruikers vraagt om in te loggen op uw eigen website, dan is het mogelijk om hen met dezelfde logingegevens automatisch in te laten loggen in uw SuperSaaS agenda. Als u een Drupal, Joomla! of WordPress website heeft, dan kan dit met onze gratis plugins. Als u de agenda niet in uw eigen website integreert, maar het wel wilt laten lijken alsof het uw eigen site is, dan kunt u uw eigen domeinnaam gebruiken in het webadres van de agenda.