Support
Documentatie

Webhooks en API’s

SuperSaaS biedt webhooks en API’s (Application Programming Interfaces) om het online reserveringssysteem van SuperSaaS met uw eigen (web)applicaties en/of back-end systemen te kunnen koppelen. De API-documentatie is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels.

Webhooks

Webhooks zijn door de gebruiker gedefinieerde callbacks die andere applicaties informeren over gebeurtenissen die real-time in uw SuperSaaS-account plaatsvinden. Ze kunnen gebruikt worden om de functionaliteit van uw reserveringssysteem uit te breiden. Zo kunt u bijvoorbeeld de mogelijkheid toevoegen om uw klanten te abonneren op een MailChimp mailinglijst. Of dat uw klanten een sms-bericht ontvangen zodra ze van de wachtlijst afgehaald zijn. Verder is het mogelijk om met webhooks mail via uw eigen server te versturen. Ook kunt u notificaties ontvangen in de chat van nieuwe of gewijzigde afspraken. Webhooks kunnen automatisch geconfigureerd worden met Zapier.com of Make. Webhooks kunnen ook handmatig worden toegevoegd, deze optie is echter alleen beschikbaar voor abonnees.

API’s

Momenteel worden de volgende delen van de database ontsloten via API’s:

  1. Gebruikersdatabase API. De gebruikers-API biedt de mogelijkheid om gebruikers aan te maken, te lezen, te wijzigen en te verwijderen uit uw account. Ook kan de gebruikers-API gebruikt worden om tegelijkertijd in te loggen op een browser en een gebruikersobject aanmaken of bijwerken. Dit is nuttig als u al een login-systeem op uw eigen site heeft en uw klanten een single sign-on wilt bieden: als ze eenmaal zijn ingelogd op uw website of systeem hebben ze automatisch toegang tot SuperSaaS zonder opnieuw in te hoeven loggen.
  2. Afsprakendatabase API. Deze API kan worden gebruikt voor lezen, maken en wijzigen van afspraken. Verder is er en mogelijkheid om een lijst van recente wijzigingen op te halen, en de afspraken van een specifieke gebruiker op te halen, en informatie over beschikbaarheid op te vragen.
  3. Formulierendatabase API. Met de formulieren API kunt u zelfgemaakt formulieren uitlezen. Als formulieren aan een afspraak of aan een gebruiker gekoppeld zijn dan is het meestal handiger om ze via die API’s op te halen.
  4. Informatie API. Hiermee kunt u lijsten van agenda’s en formulieren in uw account ophalen. Er zijn ook de mogelijkheden om de resources of de services van een agenda op te sommen.